Název

Arancini

Popis

O dovolené na Sicílii jsme si mockrát koupili jejich národní jídlo Arancini. Proto jsme si je dnes udělali doma. Hodí se jako svačina, předkrm i hlavní chod. Vypadají jako malé pomeranče a patří mezi stálice sicilské kuchyně. Pokud jste někdy italský ostrov navštívili, tak jste je nemohli minout. Jsou doslova všude. Servíruji se za tepla i za studena a na samotné Sicílii existuje na 100 variant. Arancini jsou tradičním jídlem na den svaté Lucie (13. prosinec), kdy tradice zakazuje konzumaci moučných pokrmů na památku konce hladomoru v roce 1646. Většinou se dělají kulaté ale v Messině se připravují arancini ve tvaru kužele.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/ryzove-kulicky-ze-sicilie-rec-je-o-tradicnim-pokrmu-zvanem-arancini.A190724_132516_dobra-chut_ape
Počasí: +21°C,Světlo svítí, digestoř odsává, jídlo voní.
I na Facebooku.
https://www.facebook.com/groups/T.O.Rosomak/

Období

Statistiky

  • 8 fotek
  • 1 se líbí

Fototechnika

Lenovo P2

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
Arancini
Komentáře Přidat